HVO / Blauwe Diesel

Blauwe Diesel is dé duurzame dieselbrandstof van dit moment en daarmee het beste alternatief voor de normale (conventionele) diesel. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend

 

Je kunt zonder aanpassing van de motor op Blauwe Diesel rijden. Daarnaast is Blauwe Diesel ook nog eens CO2-neutraal (tank to wheel), emmisiearm en biologisch afbreekbaar. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is.

 

De start van de verkoop van de Blauwe diesel wordt feestelijk gevierd op de locatie van Veenema Texaco Oppenhuizerweg 2 te Sneek,  op vrijdag 29 juni a.s. om 14:00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Tijdens de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018 wordt het gebruik van duurzame brandstoffen in de schijnwerpers gezet. Veenema verleent uiteraard ook haar medewerking aan de Elfwegentocht. Met het beschikbaar stellen van de fossielvrije Blauwe Diesel op twee locaties krijgen de deelnemers aan de Elfwegentocht meer mogelijkheden om hun doel (twee weken lang fossiel vrij reizen) te bereiken.

 

Ook de watersport kan al gebruik maken van de Blauwe Diesel, bij RFU jachtspecialist in Irnsum is dit verkrijgbaar.