Benzine

Benzine brandstoffen

Veenema levert een breed assortiment aan benzine.Onze benzine’s zorgen voor lagere emissies of uitstootgassen en bieden bescherming uw motor tegen corrosie of roest. Deze additieven, die Texaco toevoegt aan de benzine, worden meestal niet toegevoegd aan de zogenaamde 'witte pompen'.

Benzine van Veenema Olie

Wij kunnen u voorzien van vier soorten benzines:

Bij ons kunt u kiezen uit vier soorten benzines. Niet iedere benzine is overal verkrijgbaar doordat we u bedienen met verschillende tankstations. Hieronder vindt u een overzicht van onze benzines.

 

  • Euro 95 E5 (niet meer beschikbaar, sinds 1 oktober 2019)
  • Euro 95 XL (Texaco Sneek)
  • Euro 95 E10 
  • Super plus 98 E5

 

Euro 95 E5

Is onze standaard loodvrije benzine die voorzien is van het octaangetal 95 en is geschikt voor alle voertuigen die beschikken over de europese type goedkeuring vanaf juli 1991. Onze benzine mag conform de huidige regelgeving tot 5% ethanol bevatten. Onze ben euro 95 houdt uw onderdelen van de auto schoon en reinigt vervuilde motor onderdelen. Texaco voegt aan zijn euro 95 benzine standaard een pakket toe van een aantal kwalitatief hoogstaande additieven. 

 

Euro 95 XL

Deze high quality fuel is een Euro 95 basisproduct met een hogere dosis additief en biedt u belangrijke voordelen. EURO 95 XL onderscheidt zich van Euro 95 door zijn reinigende eigenschappen, betere prestaties en een betere bescherming van de motor tot gevolg. Door de reinigende eigenschappen is er een aantoonbare verbetering van de prestaties van de motor (een hoger koppel en vermogen, snellere acceleratie, minder 'misfires'). Indirect leiden deze verbeterde prestaties tot een lager verbruik met minder schadelijke emissies en minder slijtage.

 

Texaco Euro 95 XL is voor de meeste motoren toepasbaar. Zeker wanneer u in het verleden al Euro 95 gebruikte, kunt u zondermeer overstappen op Euro XL. In uitzonderlijke gevallen wordt voor bepaalde types voertuigen door de constructeur echter aanbevolen enkel Superplus 98 te tanken. Daarom adviseren wij het instructie boekje te raadplegen. Wordt Euro 95 aanbevolen, dan is er geen enkel probleem om Euro 95 XL te tanken. Wordt alleen een loodvrije benzine met een octaangetal van 98 of een loodhoudende benzine aanbevolen, dan is het raadzaam eerst een garage te raadplegen en te vragen of de motor afgesteld dient te worden met het oog op gebruik van Euro 95 XL. Dit kan het geval zijn bij oldtimers, sportwagens en sportmotoren.

 

 

 

EURO 95 E10 

In een aantal Europese landen (w.o. Duitsland, Frankrijk en België) wordt bij tankstations al een E10. Dit is een met bio-ethanol aangelengde benzine. De E staat voor (bio)ethanol, het getal staat voor het percentage aan toegevoegde ethanol. 

De E10 benzine wordt vanaf oktober 2019 ook beschikbaar op veel locaties in Nederland. Ca 90% van alle voertuigen kan probleemloos E10 tanken. Doe hier de E10 E10 check

Is uw auto niet geschikt voor E10 of twijvelt u over het gebruik hiervan, raadpleeg het service boekje van uw auto of blijf gewoon de brandstof tanken die u altijd gewend bent te tanken.