Lageroliën

Lager oliën voor de juiste smering van lagers

Voor smering van lagers heeft Veenema Olie een uitgebreid assortiment Texaco producten. Klik voor uitgebreide info op de volgende link https://www.texacolubricants.com/

Er zijn twee smeringsmethoden, namelijk met olie of met vet. Vet of lager olie dienen om slijtage te beperken, de wrijving in het lager laag te houden en vuil buiten te houden. Andere functies van lager olie: beschermen tegen corrosie, afvoeren van warmte en van slijtagedeeltjes en ondersteuning van de afdichting. Lager olie bestaat uit minerale of synthetische oliën. 

 

Afhankelijk van de werkomstandigheden van lagers zijn er vele lager oliën,  zoals bijvoorbeeld voor zeer lage of hoge temperaturen, extreme toerentallen en belastingen e.d. Lager olie wordt vaak gebruikt in toepassingen die al oliesmering hebben of waar men gebruik kan maken van een centraal smeersysteem of waar olie wordt gebruikt als koelmiddel. Ook wordt oliesmering in het algemeen toegepast indien hoge toerentallen of bedrijfstemperaturen geen vetsmering meer toelaten.